HTML

Postafigyelő

A Posatfigyelő a Magyar Posta Zrt.-nél tapasztalt furcsa helyzetekre (küldemények eltűnése, lassú kézbesítése, sérülése, stb.) szeretné felhívni a figyelmet. Nem célunk a Posta ész nélküli fikázása - sokkal inkább azt szeretnénk elérni, hogy megszűnjenek ezek a sajnálatos események, és hogy ne az legyen meglepő, ha minden rendben megy.

Friss topikok

  • Armageddon62: @Béka: Jól látod a helyzetet csak egy valamit felejtettél el megemliteni hogy a fizetések is a 70-... (2009.05.18. 22:14) Bevezető
  • Armageddon62: A 119 helyett 19 ő már mély ponton volt én aztán igazán "test"közelből látok rá az EMS-re.Nekem is... (2009.05.18. 22:00) Egy kellemes csalódás
  • SzG: Nem értem, hogy minek tetted ki a Magyar Posta logóját a beleegyezése nélkül. Én sem örülnék, ha ... (2008.08.15. 15:05) Egy logóval kevesebb
  • Tron65: Első dolgaim közt volt, amikor hivatalosan is költöztem, hogy kiírjam a nevem a postaládámra. Elis... (2008.07.24. 20:51) Egy nemzetközi ajánlott levél kálváriája
  • Fak Anál: figy, ennél kisebb betűméret nincs? lelóg a képernyőről ez a sok betű! (2008.07.21. 22:52) Bankkártyás fizetés a postán

Linkblog

Bevezető

2008.07.05. 11:31 :: postafigyelő

Miért is hoztam létre a Postafigyelő blogot?

Az elmúlt pár évben egyre kaotikusabb lett a Magyar Posta jogi és piaci helyzete, amelynek következtében egyre több anomália került napvilágra - hovatovább már az a meglepő, ha valakinek még nem volt semmiféle problémája a postával.

Nekem személy szerint elég sok küldeményem érkezik külföldről, és sajnos az utóbbi években egyre többet nem kaptam meg ezek közül. Persze lehet arra hivatkozni, hogy már Magyarországra sem érkeztek meg, de az eltűnt küldemények magas száma azért gyanakvásra ad okot. Főleg akkor, ha ajánlott küldeményként lettt feladva az adott csomag, és a külföldi postánál elindított kutakodás eresménye az lett, hogy a címzett (azaz jómagam) átvette.

Félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy minden postás lop, hogy az összes kézbesítő tolvaj. Eszem ágában nincs ilyet gondolni, de sajnos a posta belső szabályzata és egyéb furcsaságok lehetőséget adnak annak a pár gazembernek, hogy kihasználják a helyzetet, és visszaéljenek a helyzettel.

Jó lenne, ha a nyilvánosság erejével rá tudnánk kénysszeríteni a Magyar Postát, hogy ki tudja, és ki is akarja szűrni a hiányosságokat, hogy megszűnjenek ezek a sajnálatos események. Szerintem ez a mostani helyzet senkinek sem jó, se a postának, se nekünk.

Eleinte a saját eseteimet fogom megosztani a nagyérdeművel, de természetesen várom mindenkitől a történeteket, amelyeket szívesen teszek küzhírré itt, a Postafigyelőn.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr73554379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

postásubul 2008.07.16. 17:49:29

Hali!

Postás vagyok, belülről látom, hogy milyen a helyzet. Siralmas. :(
A felvételi elvárás szintjét egyre lejjebb viszik, az egy-egy kézbesítőn levő óriási felelősséggel aránytalan fizetésről meg inkább ne is beszéljünk.

És sajnos gyakorta a kedves ügyfél sem a legjobb.
- Tiszta és rendezettnek látszó postaládák, amiből a legnagyobb óvatossággal is csak kicsusszan a számlalevél - az ügyfél persze jön hőbörögni, hogy a köcsög postás csak bebaszta az udvarra.
- Miniatűr valamik, amibe egy sima képeslap is csak összehajtva fér be - na itt hova is kézbesítsünk? Értesítő? Az ügyfél jön és hőbörög, hogy de miért kellett bejönnie érte, persze a láda méretét nem említi az ablakos kolleginának.
- Siratófal = emeletes házak nagy ládafala, ahol gyakran van összevissza sorrend, kisebb ládatípusgyűjtemény formájában, gyakran nehezen olvasható nevek, már ha egyáltalán a mostani tulajdonosé, és nem a hárommal ezelőttié - itt egy helyettes rövid idő alatt elvérzik és idegbajt kap, a küldeményt visszaküldi, az ügyfél meg ismételten hőbörög.
- Rendezetlen költözések - a ládára kiírt "már ezen és ezen a címen lakunk" üzenetet nem fogadhatjuk el, az utánküldésnek díja van.
- Albérlők, akiknél se a ők maguk, se a főbérlő nem írja ki a neveket, elkerülendő az adóhatóságot - na velük ismételten nehéz bármit is kezdeni, pláne hogy egy-egy cím lakói félévenként is változ(hat)nak.
- Időzítésre háklis ügyfelek, akik egy körzet utolsó harmadában korábbi kézbesítést követelnek, még akkor is, ha ez fizikailag lehetetlen - persze a postafiók lehetőségét elutasítják, mert annyit nem ér meg nekik, hogy reggel postanyitáskor mehessenek érte.

És még sorolhatnám.
Elismerem, hogy vannak zűrös kollégák, régiek és újak egyaránt. De azért az ügyfeleket se kell sajnálni.

És hogy jobb lesz-e? Jelenleg a MPZrt. elgyengítése zajlik, hogy a 2013-as piacnyitáskor kellően vonzó legyen a hazai terep a többieknek. Csak kérdem én, meddig akarják még degradálni a céget?

Az ügyfeleknek és dolgozóknak erre az időszakra csak egyet ígérhetek: vért és verítéket.

Béka 2008.07.16. 19:53:53

A Postán minimum 40%-al többen dolgoznak, mint amennyi szükséges lenne. A többlet nagy része az irodákban csücsül, de azért a végeken is van felesleg. Sok postás sír, hogy jaj de nagyok az elvárások, de azért hozzátenném, hogy a mentalitás,a hozzáállás siralmas, hetvenes éveket idézi. De azért az is érdekes, hogy talán az országban összesen nincs annyi igazgató, mint a Postán...

zéróTolerancia 2008.07.17. 19:05:09

Azért a Magyar Postának is megvan a maga belső ellenzéke. Létezik egy egyenlőre maroknyi kis csoport, illetve egy blogger, akik azon dolgoznak, hogy a mai helyzet megváltozzon, a Magyar Postán belül zajló folyamatok más irányt vegyenek.
És természetesen, hogy azok az emberek, akik miatt bármely ügyfél elégedetlen lehet, eltűnjenek a posta környékéről is. Sajnos azonban jelenleg a Magyar Posta vezetésének érdeke, hogy a helyzet ilyen kaotikus legyen és fokozatosan romoljon.
Akit érdekel ennek a "belső ellenzéknek" a munkája, a postakurt-blog.hu oldalon találhat érdekes írásokat.

Bál 2008.07.19. 13:00:20

Szabó Pál mint miniszter... Ez már a vég. Számtalan gyanús ügylet fűződik a nevéhez a Postán. Ezek közül a kerékpár ügy csak egy szelet.

Nick-son 2008.07.19. 14:35:59

"egyre kaotikusabb lett a Magyar Posta jogi és piaci helyzete"

Nagyon szép megfogalmazás, csak nem igazán lehet értelmezni. Ezt bővebben ki kellene fejteni.

Ez kb. olyan, mint a tanú című filmben:

"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Armageddon62 2009.05.18. 17:45:11

Sziasztok!
De örülök hogy rátok találtam én is postás vagyok.Van miről mesélnem.A civileknek is lesz mit mondanom hogy miért tart itt a posta.

Armageddon62 2009.05.18. 19:51:20

A bevezetőt szomórúan olvasom.Nem akarom mentegetni egyik"kollégámat"sem,de álljon itt ahogy én látom.Ezek az emberek erejükön felül teljesitenek megalázóan alacsony jövedelemért.Egyre jobban belefásulnak abba hogy egyre többet követelnek tőlük(biztositás,sorsjegy)hogy csak egykét nyalánkságot emlitsek.A bérük pedig egyre kevesebb pl a 13 havi járandóság ugrik ebbe lassan lassan beletőrödnének,de hogy most még a bérenkivűli juttatás megvonásán is munkálkodnak a "nagyok"ez már végképp elkeseriti őket.Mert kérdem én most az a havi 6000ft étkezésijegy megvonása húzná ki az országot a slamasztikából?Igy tehát a munkamorál is lényegesen visszaesőben van.Mert amig a fizetésük épphogy eléri a 80-90 ezer forintot aneten pedig azt olvassák hogy x vezérigazgató vagy y vezérigazgató ennyi meg annyi millió havi járandóságot visz haza addig itt nem sok minden fog változni.

Armageddon62 2009.05.18. 22:14:53

@Béka: Jól látod a helyzetet csak egy valamit felejtettél el megemliteni hogy a fizetések is a 70-éveket idézik,csak az árak jővő századiak.Egyébként mi bajod a 70-s évekkel?én épp a 70-s évek végén kerültem a posta kötelékébe és bizton állithatom hogy az egyik legjobb cég volt országosan is.Emlékszem hogy akkoriban nem lehetett az utcáról bekerülni,csak ha valaki beajánlott.Merthogy ez bizalmi állásnak számitott.Akkoriban még egy nagy család volt az egész posta.
süti beállítások módosítása