HTML

Postafigyelő

A Posatfigyelő a Magyar Posta Zrt.-nél tapasztalt furcsa helyzetekre (küldemények eltűnése, lassú kézbesítése, sérülése, stb.) szeretné felhívni a figyelmet. Nem célunk a Posta ész nélküli fikázása - sokkal inkább azt szeretnénk elérni, hogy megszűnjenek ezek a sajnálatos események, és hogy ne az legyen meglepő, ha minden rendben megy.

Friss topikok

  • Armageddon62: @Béka: Jól látod a helyzetet csak egy valamit felejtettél el megemliteni hogy a fizetések is a 70-... (2009.05.18. 22:14) Bevezető
  • Armageddon62: A 119 helyett 19 ő már mély ponton volt én aztán igazán "test"közelből látok rá az EMS-re.Nekem is... (2009.05.18. 22:00) Egy kellemes csalódás
  • SzG: Nem értem, hogy minek tetted ki a Magyar Posta logóját a beleegyezése nélkül. Én sem örülnék, ha ... (2008.08.15. 15:05) Egy logóval kevesebb
  • Tron65: Első dolgaim közt volt, amikor hivatalosan is költöztem, hogy kiírjam a nevem a postaládámra. Elis... (2008.07.24. 20:51) Egy nemzetközi ajánlott levél kálváriája
  • Fak Anál: figy, ennél kisebb betűméret nincs? lelóg a képernyőről ez a sok betű! (2008.07.21. 22:52) Bankkártyás fizetés a postán

Linkblog

Egy nemzetközi ajánlott levél kálváriája

2008.07.14. 08:42 :: postafigyelő

Itt a legújabb történet. Friss és ropogós, mondhatni most sült.

Kivételesen nem magán küldeményről van szó, hanem munkahelyiről.
 
A cégemnek egy németországi partner 2008. június 30-án feladott egy ajánlott levelet. Miután a múlt héten sem érkezett meg hozzánk, elkértem a német partnertől a küldemény ragszámát, amit a hétvégén meg is küldött egy emailben.
 
Ennek örömére ma reggel felhívtam a Magyar Posta központi információját (06-40-46-46-46), hogy rákérdezzek, mi is van a levéllel.
 
Egy kedves hölgy vette fel a telefont, nagyon segítőkész volt, hipp-hopp kikereste, hogy mi a helyzet. Elmondása szerint július 4-én megpróbálták kézbesíteni, de az sikertelen volt. Na ez itt garantáltan hazugság, nem magánszemélyről van szó, aki napközben dolgozik, így amikor a postás megy, akkor nincs otthon. Ez egy vállalat. Nem is túl apró, állandóan van itt valaki, pláne napközben.
 
Oké, nincs para, a hölgy szerint a nemzetközi kicserélőben van a levél. Mi van ??? Hogy került oda? Elméletileg ha sikertelen a kézbesítés, nem kéne egy értesítőt hagyni, hogy itt és itt átvehető?
 
Megkaptam a nemzetközi kicserélő számát, ahol hosszas próbálkozás után végre felvette valaki. Mondom mi a probléma, erre a válasz az, hogy ők csak csomaggal foglalkoznak, levéllel nem, hívjam a másik osztályt. Megkaptam az újabb osztály számát, itt is hosszú próbálkozások után nagy nehezen felvették.
 
És itt jött a meglepetés. A levél július 3-án érkezett meg Magyarországra, ők másnap reggel, július 4-én adták át a 70-es számú (Verseny utcai) postának, ahová mi is tartozunk (VII. kerület). A postahivatal még aznap kora reggel (!) visszaküldte a nemzetközi kicserélőnek, hogy elégtelen a címzés.
 
????
 
Hogy is van ez? Kötve hinném, hogy elégtelen lett volna a címzés. Ez egy hivatalos levél volt, nem az első a német partnertől, számítógéppel megcímezve. Tehát nem arról van szó, hogy Juliska néni elfelejtette ráírni a házszámot vagy az utca nevét.
 
A nemzetközi kicserélő meg szépen visszaküldte Németországba.
 
Az igazán furcsa az ebben az egészben, hogy a posta egyik osztályán azt mondják, hogy megpróbálták kikézbesíteni, míg a másik szekció teljesen mást állít.
 
Tényleg nem az ész nélküli fikázás a célom, de ez normális szolgáltatás?
 
 ------- ------- ------- -------
 
Más. A blog elindulása után kaptam pár figyelmeztetést, hogy mit fog szólni a posta, hogy az oldal fejlécében ott van a posta logója is.
 
Nem szándékom lejáratni a postát, a cél az, hogy a Magyar Posta szolgáltatása jobb legyen – úgy gondolom tehát, hogy ez nem zavarhatja a postát. Természetesen amennyiben megkeresnek, hogy vegyem le a logót, azonnal megteszem, de szerintem ez őket jellemezné – olyan lenne, mintha ők maguk tiltakoznának az ellen, hogy jobbak legyenek.
 
Azt csak apró betűvel jegyezném meg, hogy a logón semmiféle olyan jelzés nincs (pl. TM), ami arra utalna, hogy jogvédett a logó. Persze attól még lehetne az, de a logón semmi nem utal erre.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr19567016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kanarienvogel 2008.07.14. 09:56:23

A saját tapasztalatom (a meg nem érkező/késő küldeményeknél), hogy azt állítja az MP, hogy kikézbesítették, de nincsen értesítő cédula a kézbesítési kísérletről. Azon kellene szerepelnie annak, hogy mikor és ki próbálta kézbesíteni. Kaptam már azt a választ is, hogy biztosan elfújta szél.

Ha a cégünkhöz nem érkezik meg valami, ott 24 órás ügyelet van, ami azt jelenti, nincsen olyan napszak, amikor ne lenne ott kolléga, és a szél sem tudja elfújni az értesítőt.

Egy dolgot fújt el a szél, az MP igényét, hogy megfelelő szolgáltatást nyújtson.

Kilroy · http://www.hackthat.net/df/ddos/30539/index.html 2008.07.14. 14:48:28

A mi cégünknél is mindig van itt valaki (pl. portás), de volt már ilyen, hogy nem kaptunk meg valamit ilyen módon. Ezt valahogy sehogy se tartom elfogadhatónak...

Emiceha 2008.07.16. 15:08:12

A Logo miatt ne aggódj, nem kereskedelmi célra használod, nem szólhatnak egy szót sem.

Gáborka 2008.07.16. 18:16:56

Ahol van normális,zárható postaláda,ott nem fújja el a szél.Ahol nincs,ott tessék inkább hallgatni.
Ha pedig a sok reklámkiadvánnyal együtt kidobjuk - véletlenül,akkor meg nem kéne zsigerből a postást szidni.
Istenkém:ha egyszer mindenki normálisan gondolkodna,akkor jobb lenne az élet.Mi van akkor,ha nincs se utcanév,se házszám kiírva? A válasz: azt tudja a postás anélkül is.
Aha! Vagyis mégiscsak jó. Viszont aki helyettesíti, az honnan tudhatná?
Úgy vélem, ez az álságos szöveg,hogy a postát akarod védeni, ez egy nagy humbug, vagy ha mégsem, akkor esetleg érdemes körülnézni a magyarországi címhelyek borzalmas jelenlegi állapotán: tömegesen hiányzó vagy nyitott levélszekrények, a teljes agglomerációban összevissza házszámozások amik nagy része sehol sem látható - errefelé az emberek szinte bujdokolnak.
A külföldi csomagot valószínűleg igenis megpróbálták kézbesíteni, de a rajta szereplő címzés alapján nem tudták lekézbesíteni, ezért ment vissza cím elégtelennel.Ennyi. Nemcsak a posta tévedhet,hanem a német feladó is.
Szóval nem két ellentmondásos infóról vam szó,hanem két egymásutáni történésről.
Persze nálunk,főleg a legszemetesebb városban csak szövegelni és felháborodni divat,gondolkodni azt nem.
És nemcsak a postai ügyekben.
Végül: egyáltalán nem állítom,hogy a posta szuper.De korántsem olyan rossz mint amilyennek pár pest megyei nagyszájú világgá kürtöli. Vagy az egész világ hülye lenne,amikor egymás után adják a díjakat a mi (értsd:magyar) postánknak?
Ez a blog is csak egy a sok szájtépő közül,ahelyett,hogy érvelne pro és kontra és talán kifejtene valami pozitív hatást a postára is és a nagyközönségre is.
Sajnálom de én így látom.

Tron65 2008.07.17. 14:37:28

Hol van a Verseny utcai posta??? A saját bélyegzőjük ugyanis Dózs György 6-nak tünteti fel. Ha már ők maguk se tudják mi a postacímük, semmin nem csodálkozom. Azon se, hogy 2 ablakban megy a küldemények átvétele. Az egyikben egy hatalmas tábla: VII. kerület. A másikban: VIII. kerület. Utóbbinál álltam sorba, ahol a kisasszony letol alaposan, hogy legközelebb a másikhoz menjek. Istenbizony a VIII. kerületben lakom.

mókus 2008.07.17. 15:10:40

a logó: én korábban az elle magazin logóját akartam használni, és én előtte engedélyt kértem, de azt mondták, hogy törvényvédett (azon sincs tm)

csb 2008.07.17. 15:21:23

Én nem sokkal ezelőttig abban a hitben életm, hogy az ajánlott küldeményt csak úgy lehet átvenni, ha aláírja a címzett. Miután nemrég küldtek nekünk egy kártyát tartalmazó levelet ajánlottan (szerencsére nem bankkártya volt), és nem kaptuk meg, kezdtünk el utánajárni a dolognak. Kiderült persze, hogy a posta nyilvántartásában az van, hogy mi átvettük a levelet. És megtudtuk, hogy TÉRTIVEVÉNY-nyel kell feladni a küldeményt, ha azt akarjuk, hogy a másik aláírása ellenében kapja csak meg a csomagot. Hát ezentúl mindent így fogunk küldeni, persze drágább is valamivel.

Tron65 2008.07.17. 21:19:12

Az ajánlott levél annyival több a símánál, hogy csak a címzettnek, vagy bizonyítottan azonos címen lakó családtagnak adják át (levélszekrénybe nem kézbesíthető). SK és semmi több, Nem kell aláírás, max a postának, hogy átvették. A feladó erről nemkap visszajelzést, csak a tértivénynél.

orczy tér 1. 2008.07.18. 19:38:23

A kicserélö csak abban az esetben küldi vissza a küldeményt,ha a kézbesitö posta/70-es/ezt a visszaküldött küldeményen jelzi,hogy miért nem tudta kézbesiteni.A Nemzetközi Posta Kicserélö Üzemnek csak 2/kettö/fö feladata van kis hazánkban.A bejövö küldemények kiküldése a külföldi postaigazgatóságok felé/1/,a külföldön feladott küldemények továbbitása a belföldi feldolgozó üzemek felé/2/.Semmiféle felelössége nincs a kézbesités és belföldi feldolgozás irányába.Ha bárkinek kérdése vagy esetleges kérdése van,szivesen segitek:)))

postásubul 2008.07.19. 10:49:02

Tron65: sima ajánlottat lehet kézbesíteni levélszekrénybe abban az esetben, ha:
- a kézbesítő megpróbálta személyesen átadni, de senki nem volt otthon
- és a postaláda biztonságosan zárható.
Sajnos utóbbi még így sem mindig akadály, főleg paneldzsungelekben, hogy a ládát feltörjék, kirámolják, a balhét meg a postással vitessék el.
Nem is oly rég egy kollégám kézikocsijának legaljáról loptak ki egy elsőbbségi sima, tehát nem ajánlott, kisebb csomagot, amíg ő valahol adminisztrálós küldeményt adott le. És ez nem lakótelepen történt, hanem kertes zöldövezetben.
A kártérítést persze a kézbesítő fizette ki.

A felszerelésünk szar, nagyjából csak akkor érezheted biztonságban a küldeményeket a kocsiban is, ha a másik válladra akasztod...

Postás Bácsi 2008.07.22. 18:10:07

Úgy látom itt divat szidni a kézbesitőket.Én is immár 15 éve kézbesitőként dolgozok.Egy két furcsaságot hadd oszak meg önökkel T.ügyfelek.A postaládára se név,se emelet,ajtószám nincs kiírva,ilyen esetbe pláne új lakonál,hogy kivánhatják el tölünk,hogy minden levelet megkapjanak.Tovább megyek volt olyan ügyfelem aki kijelentete,hogy ő bizony nem írja ki a nevét,mondván senkinek semmi közze,hogy ő ott lakik.Most,hogy egyre több kft,bt székhelye a lakciműk sokkan még azt a fáradságot sem veszik,hogy szóljanak nekünk.Persze amikor valami baj van akkor mindjárt mindenért mi vagyunk a hibásak.Én minden kedves hozzászólonak csak azt tudom javasolni,hogy ki kéne probálni a kézbesitést,és ha önnök hiba nélkül dolgoznak utána lehet a postást szidni.de gondolkodok rajta,hogy ha már minket szidnak,én létre hozzom az irodisták elleni blogot.Na mindenkinek puszantás

Tron65 2008.07.24. 20:51:03

Első dolgaim közt volt, amikor hivatalosan is költöztem, hogy kiírjam a nevem a postaládámra. Elismerem, nem zárható. Volt kézbesítő, aki az ajtómba tűzte az értesítőt. Ő valószínűleg ismerte a római számokat, nem úgy, mint a társa, aki rendszeresen a szomszédomat zaklatta a leveleimmel (a XVII-es lakásba csöngetett, a XVI helyett). Valószínűleg ő volt annak az okozója is, hogy két küldeményem is visszament a feladóhoz: címzett nem kereste jelzéssel. Értesítő se volt. Egyszer odaadták egyik szomszédnak a kiscsomagot, másszor a síma (bár méretes) levelet se a másiknak. Hála égnek, az utóbbi időben javult a helyzet (gondolom más járhat), ugyanis hónapok óta nem kaptam idegen levelet (egy időben rendszeresen a szomszédét kaptam, bár az ő neve is kinnvolt), akit nem lehet azonosítani, símán kiteszik a ládák tetejére.
süti beállítások módosítása